Volleybal

 
Gemert 1954, volleybal op het veldje aan de Cortenbachstraat nabij de brandweerkazerne. Links de achterzijde van de woningen aan de Wassenaarstraat. Op de achtergrond de Virmundtstraat met rechts het huis met spits dak van P. van Lieshout, waar in de etalage de eerste experimentele televisiebeelden te zien waren.
Aan de andere kant van het net v.l.n.r. de heren Flohr, Maassen, Rijnders, Wetzels?, Noordhoorn. 
 
Er werden toernooien georganiseerd voor dames- en herenteams. Daaronder ook militaire teams uit bv Uden. Spullen zoals de netten kwamen meestal van de vliegbasis Volkel. De eerste Indische nieuwkomers in Gemert waren gelegerd op de vliegbasis Volkel, later ook Eindhoven.
 
 
 
Tussen de wedstrijden door natuurlijk lekkere hapjes als risolles, loempia's, pasteitjes en bapao's. In het begin kwamen de autochtone Gemertenaren graag kijken naar die 'zwertjes'. Ze vonden het aanvankelijk 'growte skaand' dat dames in (korte) broeken speelden. Dat waren ze niet gewend. Maar zoals dat bij het natuurlijk integratieproces gaat, worden gewoontes van elkaar al spoedig overgenomen. Trouwens, uit deze sportactiviteit is later het initiatief ontstaan om de Gemertse volleybalclub "Were Di' op te richten die het ooit tot de hoogste nationale divisie heeft gebracht.